Počet položek: 0 0,- Kč
Lavifa-shop
...pro Vás a Vaši domácnost

Nůžky s paterým ostřím

Nůžky vhodné nejen na stříhání bylinek do pokrmů, pomazánek, ale i na stříhání papíru

kliknutím zvětšíte
Nůžky s paterým ostřím
Nůžky s paterým ostřímNůžky s paterým ostřímNůžky s paterým ostřím
ks
Kód:66516
Cena : 149,00 Kč
Dostupnost:skladem
Rozměr: 19,5 cm
Materiál: Nerez

Nerezové nůžky na bylinky potěší nejednu hospodyňku

• Ideální na stříhání bylinek do polévek, do salátů, nápojů - kopr, pažitka, máta
• Vhodné i pro práci v kanceláři – na likvidaci důvěrných dokumentů nebo na stříhání proužků pro tvoření

Nerezové nůžky na bylinky jsou dlouhé 19,5 cm

Recept na jitrocelový sirup:

1. Nasbíráme si koš jitrocelových lístků, omyjeme, osušíme.
2. Nastříháme na malé kousíčky.
3. Připravíme si cukr, já používám třtinový /lze i bílý rafinovaný, ovocný, nebo med/.
4. Připravíme si sklenici se širokým hrdlem a nejlépe závitovým uzávěrem.
5. Do sklenice vkládáme jitrocelové lístky, cca v 2cm vrstvě, prosypeme vrstvou 1cm cukru a upěchujeme. Takto postupujeme až po hrdlo. Zakončíme vrstvou cukru a zavřeme. /můžeme přidat omytý, na kolečka nakrájený slupky zbavený citron/.
6. Postavíme na slunné místo a necháme 6 týdnů stát /já nechávám až do podzimu/. Během několika hodin můžete pozorovat, jak se u dna tvoří tmavá štáva.
7. Po 6 týdnech obsah sceďte, listy vymačkejte, nalijte do menších, tmavých lahviček a uložte do chladu.

Použití: 
Při kašli či nachlazení dospělí 1 polévkovou lžíci 5x denně, děti kávovou lžičku 5x denně. 
Sirup bude působit na viry a bude odhleňovat.
Jitrocel se sbírá od května do srpna. 
Obsahuje hlavně slizovité látky, glykosit aukubin, xantofyla fytoncid. 

Zdroj:
FB Bylinky pro radost Lenka@bylinkylenka.cz 

Potřebujete poradit ? Nůžky s paterým ostřím

Chcete se na něco zeptat?

Potřebujete poradit?

Napiště nám Mrkající

Vaše jméno, příjmení, firma
Váš email
Váš telefon
Váš dotaz
     Více informací




Pošlete odkaz svému známénu

Vaše jméno
Váš email
Email Vašeho známého
Opište kód z obrázku antispam

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace